CAMINO NA KOLEČKÁCH

camino

Veřejná projekce s besedou o unikátní cestě do Santiaga de Compostela na invalidním vozíku v CDS Medou.

Našimi milými hosty v Medou se stali hlavní aktér projektu Jan Dušek a producent a organizátor Petr Hirsch. Beseda se nesla v duchu motta: Na vozíku život nekončí“

Bylo nám velkou radostí zprostředkovat návštěvníkům besedy skvělou možnost pohovořit s oběma odvážnými muži o jejich cestě plné překážek i vítězství. V současnosti je v kinech celovečerní film o této cestě. Celý projekt vznikl jako jedinečný počin splnění jednoho odváženého snu.

Jan Dušek je 36letý muž s diagnostikovanou progresivní formou roztroušené sklerózy odkázaný na invalidní vozík. Jeho sen byl absolvovat poutní cestu do Santiaga de Compostela. Rozhodl se pokořit Svatojakubskou cestu hned z několika důvodů. Sám pro sebe vyrazil s prosbou o zpomalení průběhu nemoci. Všem ostatním chce hlavně ukázat, že na kolečkách život nekončí a i v těžké životní situaci je možné si splnit své sny a cíle.

Jeho sen se mu podařilo uskutečnit za pomoci přítele a zkušeného poutníka Petra Hirsche a zbytku týmu, který na cestě pomáhal a natočil o tomto putování celovečerní film, jenž právě vstoupil do kin. Cestu dlouhou 640 km zdokumentovala režisérka Eva Toulavá s kameramanem Tomášem Lénárdem, kteří putovali společně s celým týmem a vytvořili tak celovečerní film.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kontaktujte nás

Kontaktujte nás

Bližší informace o naší činnosti vám rádi předají naši pracovníci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *