SRDCE S LÁSKOU DAROVANÉ

srdce

Srdce s láskou darované je celorepubliková soutěž pro dětské kolektivy, jejímž cílem je na jedné straně podpora tradičních lidských hodnot, jako jsou láska, přátelství, vzájemná úcta, na straně druhé pak podpora týmové spolupráce a rozvoj tvůrčích schopností dětí.

V letošním roce se děti ze 6. D základní školy v Hálkově ulici pod vedením paní učitelek Ivony Krčilové a Heleny Kahounové rozhodly darovat „svoje srdce“ organizaci Medou, která poskytuje péči mladým lidem s tělesným nebo mentálním postižením a lidem s autismem. Děti se rozhodly ukázat, jak krásné je otevřít svoje srdce, vážit si lidského života a vzájemně si pomáhat.

Na začátku stál skvělý nápad a chuť do společné práce. Během vlastní realizace projektu se děti s klienty Medou několikrát sešly, prohlédly si prostory denního centra a společně si povídaly. Se svojí paní učitelkou navštívily také terapeutický obchůdek, kde si vybraly drobné předměty pro svoji prezentaci. V průběhu setkání vznikla celá řada obrazového i textového materiálu, se kterým děti v projetu dále pracovaly.

Jedním z důležitých a emočně silných okamžiků celého projektu bylo vlastní předání srdíčka. Bylo krásné sledovat, jak prostory CDS Medou naplnila upřímná dětská radost, nadšení a hravost. Děti představily svoji práci, vyprávěly o radosti i úskalí společné tvorby. V Medou pro ně na oplátku byly připraveny tvůrčí dílny, které se setkaly s velkým zájem dětí.

Výsledkem projektu je nejen krásný obraz, který bude nejen přinášet radost v Medou, ale také reprezentovat děti, jejich školu i naše město v celorepublikovém měřítku. Je jím také začátek cenné spolupráce dětí a lidí s zdravotním znevýhodněním. Snahou je, aby se při vzájemných setkáváních cítili dobře, vzájemně se respektovali a obohacovali.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kontaktujte nás

Kontaktujte nás

Bližší informace o naší činnosti vám rádi předají naši pracovníci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *